Monday, November 29, 2010

الأجران اللقاء الثاني تشرين الثاني 2010

اللقاء الثاني فرقة يوم 30.11.2010ويوم 28.11.2010ا









يظهر في الصورة العلوية مجموعة من سرطان "بلوط" البحر
בלוטון ים מצוי Chthalus stellatus




Saturday, November 27, 2010

أجهزة ومواد المستعملة للقياس

مقياس آخر لدرجة الحرارة
مقياس ديجيتالي لدرجة الحرارة
مساحة كل مربع 100 سم مربع
مقياس لدرجة الحرارة
فحص مقدار الحامضية والقاعدية
جهاز لفححص تركيز الكلوريد (ملح الطعام) في المحاليل

عدة لفحص كمية الأكسجين المذاب في الماء

تلخيص نتائج اللقاء الأول والثاني



اللقاء الثاني فرقة يوم الجمعة 26.11.2010

צורנית (מתה) נראית כמו צור = סלע
אכזיב - חוף סלעי - אזור העבודה האקולוגית - מכתישים
הצפת המכתשים במי הים בעת הגלים

يظهر في الصورة مجموعة من الأصداف בוצית
يظهر في الصورة الجرن رقم 3 عند تراجع الامواج
يظهر في الصورة العلوية الجرن رقم 1
يظهر في الصورة الجرن رقم 2
وبداخله مربعات
مساحة كل مربع 100 سم مربع - طريقة لايجاد معدل عدد الكائنات الحية التي تعيش في الجرن
يوم 26.11.2010 - منظر عام لمنطقة البحث - موضوع الأجران

معلومات عامة عن الموضوع

http://www.teva.org.il/?CategoryID=253&ArticleID=259


http://lib.cet.ac.il/pages/item.asp?item=5222

http://lib.cet.ac.il/images/bullet_arrow_chapter.gif

יום בחוף אכזיב

http://lib.cet.ac.il/pages/item.asp?item=5222
הסיור בחוף אכזיב מאפשר לנו לעקוב מקרוב אחר חיגור בחוף סלעי. גבוה מעל פני המים, באזור העל-כרית, חיים סרטנים קטנטנים הנקראים טחבניות. אלה נעים בזריזות על פני הסלעים. לצדם ומתחתיהם, חסרי תנועה כמעט, מתקיימים חלזונות קטנים הנקראים חופיות. החופיות נעות באטיות רבה על הסלעים וניזונות מאצות זעירות החבויות בסלע. את האצות הן מגרדות מן הסלע בעזרת לשון משוננת וחזקה.

בגבול העליון של אזור הכרית חיים סרטנים קטנים ונייחים הנקראים בלוטים. סרטנים אלה בונים בית העשוי לוחיות גיר, והם צמודים בחוזקה אל הסלע במשך כל חייהם.
מתחת לחגורת הבלוטים שוכנים להם בעלי חיים רבים השייכים לחסרי החוליות
חילזון הצלחית, חילזון החד-שן, צדפת הבוצית, שושנות-ים אדומות וסרטנים שונים. הצלחית והחד-שן ניזונים מאצות קטנות שהם מגרדים מן הסלע, הבוצית מסננת מתוך מי הים חלקיקי מזון קטנטנים, שושנת-הים האדומה פורשת את זרועותיה וצדה יצורים קטנים והסרטן מפצח קונכיות בעזרת צבתותיו החזקות.

בשעה שהחופיות באזור העל-כרית צריכות להתמודד עם סכנת התייבשות, הרי שהצלחית, הבוצית ושושנת-הים באזור הכרית צריכות להתמודד עם סכנת הניתוק מן הסלע והסחיפה על ידי מי הים מחד, ועם השינויים היומיים בגובה המים מאידך. אמצעי עגינה חזקים לסלע והתאמת שעות הפעילות לשינויי הגאות והשפל הם חלק מן "הפתרונות" שסיגלו לעצמם בעלי החיים באזור הכרית.

המים הנעים כל הזמן שוחקים בהדרגה את פני הסלעים, ובמקומות רבים הם נראים כטבלות שטוחות. בשעת שפל, כשהים רגוע, אפשר ללכת בזהירות על הטבלות ולהתבונן מקרוב ביצורים החיים עליהן. הטבלות מכוסות באצות ירוקות המופיעות ומתחלפות בהתאם לעונות השנה. אצות אלה מהוות מקור מזון לבעלי חיים רבים השוכנים בתוכן.

פניהם המחוספסים של טבלות הסלעים מקורם בחלזונות הבונים עליהם שלדים שבריריים. שוליהם החיצוניים של טבלות הכורכר עשויים שלדים של בעלי חיים. אם נשבור פיסה קטנה משולי הטבלה, ניווכח במהרה כי רק חלקה הפנימי עשוי אבן כורכר. בחלקה החיצוני היא עשויה שלדי חלזונות המלוכדים יחדיו. במבוכים הרבים שבשולי הטבלה חיים יצורים רבים - תולעי זכוכית אדומות, צדפות קודחות, סרטנים קצרי בטן ועוד.

מעבר לשולי הטבלות מצוי הים הפתוח ובו אזור התת-כרית. מורדות הסלעים מגיעים לעומק של מטרים ספורים. על מנת להתבונן ולהכיר אזור זה יש להצטייד בשנורקל ובמסכה, ולעתים אף במכלי צלילה. כאן מתגלה עולם מופלא של בעלי חיים וצמחים שמכסים בצפיפות את הסלעים. בעלי החיים השליטים על הסלעים הם ספוגים, איצטלנים, חיטחבים, הידרתים, שושנות-ים ואף אלמוגים. לעתים קרובות מופיעים היצורים זה בצד זה ויוצרים פסיפס צבעוני ועשיר. במים הפתוחים שבאזור התת-כרית שוחים בעלי חיים גדולים יותר כמו, למשל, תמנונים ודגים

צלחית